Hazırlayın kaşıklar o zaman, gelsin Özbek pilavı. Sunum muhteşem oldu
Çok hafif bir pilav kesinlikle tavsiye ediyorum yapmanızı.
Özbek Pilavı Tarifi ve Gerekli Malzemeler
500 gr kuşbaşı eti suyunu birakip çekene kadar kısık ateşte pişirelim . 1 bardak daha su ekleyip tekrar bu suyu da çekene kadar pişirelim. 1 fincan yağ ekleyip 3 adet dogranmış havuç ve 1 adet doğranmış soğanı katıp 10 dakika kadar kavuralım.bir miktar tuz ve kara biber ekleyip karıştıralım.... 1.5 su bardağı pirinci (önceden sıcak suda bekletilmiş havuç ve etin üzerine yayalım,3 su bardağı suyu da ekleyip bir miktar daha tuz serpelim . Kaynayınca altını kısalım ve suyunu çekene kadar pişirelim. 5-10 dakika dinlenince servis edelim...
Yanına ek olarak bir salata ve çorbayla gayet tam bir menü , bir de 50 dakikada hazır
8 Yorumlar
Bir ara yapmıştım bunu ama evdekiler sevmemişlerdi.
YanıtlaSilBir de benim tarifim le deneyin 🙂
SilÖzbek pilavını ilk defa bir arkadaşımdan duydugumda pilav pilavdır kardeşim demiştim ama çok farklı size afiyet olsun güzel olmuşa benziyor
YanıtlaSilof of iyimiş :) bir deee, son yazımda sen varsııın :)
YanıtlaSilbir de ayarlardan blogunun saatini değiştirsenee, istanbul gmt 2 filan olcaktı.
YanıtlaSildeğiştirdim teşekkürler GMT +3 :)
SilSiteniz çok hoş beğendim.
YanıtlaSilbeğenmenize sevindim :)
SilLütfen küfür,argo ve reklam içermeyen yorumlar yapınız :)