Antakya Tepsi Kebabı Tarifi

HATAY'IN YÖRESEL MUTFAĞINDAN TEPSİ KEBABI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER VE YAPILIŞI 

Etli Yemek Tarifleri

  • 600 gr orta yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan(ince doğranmış)
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım bağ maydanoz (ince doğranmış)
  • 2 adet kırmızı biber (robottan geçirilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz .

Üzerinin Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kalığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su 

Yemeğin Yapılışı



Yorum Gönder

0 Yorumlar